Natuurmarathon kan doorgaan: vergunning is binnen

LELYSTAD • Di 17 augustus 2021 | 17:02 • Dinsdag 17 augustus 2021 | 17:02

De SlooOw Natuurmarathon op zaterdag 4 september in Lelystad kan doorgaan. De vergunning voor het evenement is binnen, laat organisator Wim Bok weten. Bok vertelde dinsdagmiddag dat hij nog wachtte op een besluit over de vergunning. "Wij gaan ervanuit dat alle seinen op groen blijven staan en dat het juist omdat het buitenactiviteit is gewoon door kan gaan. En daar hebben we alle vertrouwen in."

De Natuurmarathon is een hardloop- en fietswedstrijd van 42 kilometer om de Oostvaardersplassen heen. Bok: "Dat kun je doen als sololoper, maar ook als duo of als trio in een soort run-bike-run." Volgens Bok is het een kleinschalig evenement. "We zitten rond de 60 of 65 teams. Elk team bestaat uit twee tot drie personen, maar we mikken op de 75 teams." Daarom verwachtte de organisator dat het evenement na een jaar afwezigheid weer door kon gaan.

Dit jaar is er ook een speciale kidsrun. Dat is een loop van 800 meter in het Hollandse Hout. "We willen er een familiegebeuren van maken en een kidsrun is een eerste aanzet." Ook is het woord 'SlooOw' aan de naam van het evenement toegevoegd. Volgens Blok heeft dat niets te maken met langzaamaan gaan over het parcours, maar is het woord afkomstig van de sponsor van de marathon. Dat is een Drentse bakkerij.

Aanmelden voor de marathon kan op www.roparunteamlelystad.nl. Alle opbrengsten van het evenement gaan naar Stichting Roparun.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel