InwonersPartij wil weten bij welke bedrijven tijgermug voorkomt

LELYSTAD • Do 19 augustus 2021 | 17:23 • Donderdag 19 augustus 2021 | 17:23

De InwonersPartij Lelystad wil weten bij welke bedrijven in Lelystad de tijgermug gevonden is. Het insect is een invasieve exoot, die verplicht bestreden moet worden. De partij stelde hierover vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Vier jaar terug zijn op twee locaties in Lelystad 'gevaarlijke' muggen ontdekt. Dat geldt ook voor locaties in Almere en Emmeloord. Het gaat om zowel de Aziatische tijgermug als de Aziatische bosmug. Beide soorten kunnen ziektes met zich meedragen die voor gezondheidsproblemen zorgen.

De InwonersPartij wil ook dat het college opnieuw gaat onderzoeken bij welke bedrijven de mug nu voorkomt. Verder wil de partij dat de mug daar actief bestreden wordt. Dat is de verantwoordelijkheid van de NVWA. Een afwachtende houding bij de bestrijding kan volgens de InwonersPartij niet door de beugel.

Landelijk probleem
Recent heeft de Tweede Kamer ook gesproken over de tijgermug. Inmiddels is deze soort namelijk aangetroffen in Assen, Moerdijk, Amstelveen, Schiphol en Sittard. Volgens de InwonersPartij is er sprake van een serieuze verspreiding.

Het platform 'Stop invasieve exoten' roept al jaren dat deze muggensoort keihard bestreden moet worden. Recent heeft het nog een brief aan de minister gestuurd. Daarin wordt gevraagd om de bedrijven waar de muggen zijn aangetroffen aan te pakken. Het gaat vooral om bedrijven die banden opslaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel