Lessen in kerk bevalt leerlingen Obadjaschool goed

URK • Di 24 augustus 2021 | 21:51 • Dinsdag 24 augustus 2021 | 21:51

Leerlingen van de Obadjaschool op Urk krijgen sinds deze week les in kerkgebouw De Ark van de hervormde gemeente. Het oude gebouw waar de school voor speciaal reformatorisch onderwijs voorheen in zat, werd te klein. "Het is veel beter", vinden de leerlingen.

In het kerkgebouw zijn op de eerste verdieping meerdere zalen. De Obadjaschool gebruikt nu vier van deze zalen als klaslokaal. Bureaus en stoelen zijn naar boven gebracht en aan de muur is een digibord opgehangen. De leraren hebben daarna de zalen verder aangekleed tot een gezellig klaslokaal. Teamleider Alysia van Hattem is blij met de nieuwe plek. "We zijn nu twee dagen bezig en het voelt ook weer heel gewoon."

De afgelopen jaren is de school gegroeid van negen naar vijfenveertig leerlingen. Het vinden van meer schoolruimte werd noodzakelijk. "We hebben hier veel meer ruimte gekregen vergeleken met de units waar we eerst zaten", vertelt de teamleider. De school kan in de kerk blijven tot de Obadjaschool een eigen gebouw krijgt in de nog aan te leggen Zeeheldenwijk. Volgens het bestuur van de school kan dat nog enkele jaren duren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel