Psychische onderzoeken naar overvaller pizzeria's afgerond

EMMELOORD • Wo 25 augustus 2021 | 20:55 • Woensdag 25 augustus 2021 | 20:55

De psychische onderzoeken naar de 31-jarige Emmeloorder die ervan wordt verdacht overvallen te hebben gepleegd op drie pizzeria's in Lelystad, zijn afgerond. De rechtszaak tegen de man staat dan ook gepland op volgende week woensdag. Dat bleek vandaag tijdens een pro forma-zitting in de Lelystadse rechtbank.

De man uit Emmeloord wordt ervan verdacht eind vorig jaar drie pizzeria's te hebben overvallen. Op 3 november was de New York Pizza als eerste aan de beurt. Hij liet een metaalachtig voorwerp zien en wist zo geld los te krijgen van de medewerker. "Kassa leeghalen of ik schiet", zou hij daarbij hebben geroepen.

Twee dagen later ging hij opnieuw langs bij de New York Pizza rond 18.15 uur en de Domino's rond 21.00 uur. De verdachte betuigde eerder in de rechtbank al eens spijt voor de overvallen die hij naar eigen zeggen inderdaad heeft gepleegd.

De officier van justitie vond het nodig dat de man werd onderzocht in het Pieter Baan Centrum (PBC), maar de rechtbank besloot in maart dat dat niet nodig was. De verdachte gaf toen namelijk aan graag vrijwillig te willen meewerken aan psychische onderzoeken.

En die onderzoeken zijn inmiddels afgerond, zo liet de officier woensdag weten. En dus kan de zaak volgende week inhoudelijk worden behandeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel