Verhuurder: 'Ik heb alles gedaan om hennepteelt te voorkomen'

ALMERE • Wo 25 augustus 2021 | 21:41 • Woensdag 25 augustus 2021 | 21:41

Hij heeft al het mogelijke gedaan om zijn huurder te checken. Dat stelde de eigenaar van een woning aan de Harderwijkoever in Almere woensdag tijdens de zitting van de bestuursrechter in Utrecht. Toch is de woning door de burgemeester gesloten.

In januari werden er 186 hennepplanten gevonden in het appartement. De burgemeester sloot de woning voor drie maanden. Het appartement is nu weer verhuurd. Maar het stel dat eigenaar is van de woning, heeft kosten moeten maken door die sluiting. De burgemeester had ook een waarschuwing kunnen geven, vindt de eigenaar. Ze zijn twee keer bij de woning geweest.

Er is een verwarmingsmonteur langs geweest. Ze hebben een verhuurmakelaar ingehuurd. Die makelaar had de huurster gecheckt. Er is een kredietcheck geweest. De huurster had alles vervalst, wat ze had ingevuld. Ook de makelaar is aansprakelijk gesteld. De eigenaar vindt dat hij voldoende gedaan heeft. Iemand die de boel wil oplichten, is niet tegen te houden, besloot hij. Volgens de regels binnen de gemeente Almere wordt een woning bij zoveel hennepplanten gesloten.

De woordvoerder van burgemeester was niet onder de indruk van de controles van de huurder door de eigenaar. De eigenaar blijft verantwoordelijk voor de vondst van hennep in een pand, herhaalde de burgemeester.

De rechter beslist op 6 oktober of de sluiting van de woning door de burgemeester terecht was.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel