'Lage vaccinatiegraad in Almere is zorgwekkende situatie'

ALMERE • Do 26 augustus 2021 | 19:43 • Donderdag 26 augustus 2021 | 19:43

Het aantal besmettingen dat ruim boven het landelijke gemiddelde ligt, een flink aantal ziekenhuisopnames waardoor het Flevoziekenhuis onlangs de COVID-afdeling weer moest openen en een vaccinatiegraad die achterblijft bij de landelijke trend. Ook in Almere is corona nog geen verleden tijd en dat baart de plaatselijke VVD en CDA zorgen.

Met name de vaccinatiegraad die achterblijft is voor die partijen reden om het college van burgemeester en wethouders nogmaals te bevragen. VVD en CDA willen weten wat de gemeente nog meer kan doen om de vaccinatiegraad in de stad op te hogen.

Volgens Koen Bokhorst van de VVD hebben eerdere acties aan het begin van de zomer de vaccinatiebereidheid onder Almeerders al wel iets omhoog gekregen, maar is het nog niet voldoende. Bokhorst benadrukt nog wel dat inwoners niet gedwongen kunnen worden om de prik te nemen. Maar het blijft volgens hem wel een feit dat een hoge vaccinatiegraad nodig zal zijn om de samenleving weer helemaal te kunnen openen. De vragen van VVD en CDA worden donderdagavond beantwoord door het college van B en W van Almere.

In Nederland heeft zo'n 85 procent van alle volwassenen ten minste één coronaprik gekregen. In Almere ligt dat percentage tussen de 60 en 74 procent. Wel moet worden opgemerkt dat Almere een vrij jonge bevolking heeft. Als de cijfers in de verschillende leeftijdscategorieën worden vergeleken met de landelijke cijfers, dan wijkt Almere niet heel erg af.
Ook in Lelystad ligt de vaccinatiegraad tussen de 60 en 74 procent. In Noordoostpolder, Dronten en Zeewolde ligt het percentage tussen de 75 en de 84 procent. Urk (met een hele jonge bevolking) staat in Nederland onderaan de ranglijst, daar heeft inmiddels tussen de 20 en 39 procent van alle volwassenen ten minste één coronaprik gehad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel