Weerwind voor zes jaar herbenoemd als burgemeester van Almere

ALMERE • Vr 27 augustus 2021 | 12:08 • Vrijdag 27 augustus 2021 | 12:08

Franc Weerwind (D66) blijft de komende zes jaar burgemeester van Almere. Hij is donderdagavond officieel geïnstalleerd door Commissaris van de Koning Leen Verbeek.

"Franc heeft bewezen een goed leider te zijn. Niet alleen voor zijn stad, maar vooral ook voor zijn collega-burgemeesters en voor onze provincie als geheel. Hij kenmerkt zich in collegialiteit, leiderschap, doortastendheid, kwesties aanpakken, niets uit de weg gaan, en is consensus gericht", zei Verbeek. Hij doelde hiermee onder meer op zijn aanpak tijdens de corona-pandemie.

Na zijn herinstallatie bedankte Weerwind de raad: "Een herbenoeming is geen vanzelfsprekendheid. Mensen en meningen veranderen. De samenleving wordt complexer. Dan is het van belang dat je vanuit verschillende invalshoeken blijft kijken naar de stad."

In maart werd al duidelijk dat Weerwind voorgedragen zou worden voor een tweede termijn.

Weerwind werd op 9 september 2015 geïnstalleerd en volgde toen Annemarie Jorritsma op. Als burgemeester is hij tevens voorzitter van Veiligheidsregio Flevoland. Hij is onder andere verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel