Nieuwe leeuw Batavia door coronavertraging voorlopig nog niet klaar

LELYSTAD • Vr 27 augustus 2021 | 15:51 • Vrijdag 27 augustus 2021 | 15:51

De nieuwe leeuw die in de toekomst de voorsteven van de reproductie van de Batavia in Lelystad moet gaan sieren, is voorlopig nog niet klaar. Dat vertelde beeldsnijder Tiemen Pasterkamp vrijdagmiddag in Dit is Flevoland. De oude leeuw blijft daarom de komende periode nog op het schip zitten.

Pasterkamp was vorig jaar vol goede moed begonnen aan het houten beeld en hoopte dit voorjaar ermee klaar te kunnen zijn. Maar omdat museum Batavialand dit voorjaar tijdens de coronalockdown gesloten was, en veel vrijwilligers gedwongen thuis moesten blijven, kwam het werk aan de leeuw stil te liggen. De vaste medewerkers van Batavialand moesten hun tijd inzetten om onder meer een expositiezaal in te richten, het terrein op te knappen en andere klussen te doen.

Pasterkamp hoopt nu langzamerhand weer te kunnen starten met het beeldhouwen van de drie-en-een-halve meter grote leeuw. De oude leeuw is inmiddels 24 jaar oud en is hard aan vervanging toe. Batavialand wilde het oude exemplaar eigenlijk al per opbod verkocht hebben, maar kan dat pas doen als het nieuwe beeldhouwwerk klaar is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel