Opnieuw vertraging ontwikkeling Swifterbant-Zuid

SWIFTERBANT • Za 28 augustus 2021 | 10:38 • Zaterdag 28 augustus 2021 | 10:38

Het gemeentebestuur van Dronten moet beslissingen over nieuwbouwwijk Swifterbant-Zuid opnieuw uitstellen. Reden is het vertrek van de externe adviseur. Zij besloot ‘vanwege persoonlijke afwegingen’ haar opdracht niet te verlengen, schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

Aanvankelijk zou de gemeenteraad het bestemmingsplan voor de nieuwbouwwijk in april vaststellen. Wethouder Roelof Siepel trok het plan op de avond van behandeling in de gemeenteraad in vanwege 'plotselinge' problemen met het geluid en een nieuwe veestal aan de overkant van de Biddingweg.

Siepel zei op dat moment dat hij de raad vóór de zomer een nieuw bestemmingsplan wilde aanbieden. De gemeenteraad gaf hem de tijd tot september. Het college maakte er later december van. Deze toezegging kan ook niet waargemaakt worden. "Het college voelt een grote urgentie", schrijven B en W aan de gemeenteraad: "Een eerste versie van het verbeterplan zal later, maar zo snel mogelijk, volgen."

Extern bureau
De gemeente had voor het schrijven van de nieuwe plannen een externe procesbegeleider ingehuurd. Nu zij ermee stopt, hoopt het college de opdracht zo snel mogelijk aan een ander onafhankelijk bureau te geven.

B en W willen de analyse voor Swifterbant-Zuid op een 'verantwoorde, respectvolle en integere manier' tot stand brengen. Dat lukt niet in december. Een nieuwe datum noemt het gemeentebestuur niet, omdat er pas een planning gemaakt kan worden als er een nieuw bureau is aangetrokken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel