Karveel stond bol van wielrenners, verkeersregelaars en fietsende ouders

LELYSTAD • Di 31 augustus 2021 | 14:27 • Dinsdag 31 augustus 2021 | 14:27

De wijk Karveel in Lelystad was tijdens de Benelux Tour een belangrijke verkeersader voor de organisatie. Leden van Toerclub Flevoland reden door de wijk om de renners van de wielerwedstrijd van en naar start en finish te brengen. Het Karveel was vanwege het evenement voor een groot deel afgesloten voor het verkeer.

Door de alternatieve verkeersroutes in het Karveel is een vader met zijn kinderen op de fiets gesprongen naar basisschool De Boeier. "Het is prima te doen", zegt hij. "Zo meteen weer gauw terug en dan de auto pakken en naar mijn werk. Het kost me tien minuten extra tijd, maar voor een dagje is dat wel te doen." Een andere vader geeft aan dat de alternatieve routes duidelijk zijn. "Het was goed gecommuniceerd, ook vanuit school. Ik reed eigenlijk nog sneller dan ik er normaal over doe."

Te laat
Veel ouders en leerlingen kwamen toch wat later aan bij de basisschool dan normaal. Volgens directeur Roelie Renzema had dat een reden. "De dreef en andere wegen hier zijn afgesloten en de meeste mensen wisten dat wel, maar sommigen waren toch wel een beetje verrast of hadden verwacht dat ze er misschien wat makkelijker doorheen zouden komen dan bleek."

Ferry Stroet regelde het verkeer in het Karveel. Hij houdt de straat vrij, omdat de weg is aangemerkt als calamiteitenroute. "Dat houdt in dat de weg vrij moet blijven voor brandweer, politie en ambulance." Zo staat er een busje op straat dat er niet mag staan. "Zoals je ziet: deze auto staat in een bocht en die is niet heel overzichtelijk voor een bestuurder van de calamiteitenwagen." Daarom heeft Stroet de eigenaar aangesproken. Die heeft beloofd de wagen te verplaatsen.

Leuk gesprek met de profs
Wielrenners van Toerclub Flevoland begeleidden de deelnemers van de Benelux Tour vanwege hun kennis van de stad. Raymond Sluijk verheugde zich op het evenement, omdat hij wat kan betekenen voor de renners. "Het is wel leuk om ze van dichtbij te zien. Eén van de weinige sporten waar je ze nog kan aanraken, alhoewel niet in deze coronatijd natuurlijk."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel