Internationale wielertoppers komen niet naar Lelystad, Benelux Tour 2022 gaat niet door

LELYSTAD • Di 7 juni 2022 | 20:50 • Dinsdag 7 juni 2022 | 20:50

Geen internationale topwielrenners eind augustus in Lelystad. De Benelux Tour 2022 gaat namelijk niet door. Op maandag 29 augustus zou de eerste etappe van de meerdaagse UCI WorldTour wedstrijd dwars door Flevoland gaan en meerdere keren langs Lelystad gaan. Vorig jaar was Lelystad nog het toneel van de tijdrit van de Benelux Tour.

De koers wordt gereden in Nederland en België. De politie in Nederland heeft volgens de organisatie niet de capaciteit om in te staan voor de begeleiding van de ritten. In Nederland mag alleen de politie dergelijke wedstrijden begeleiden.

Mogelijk wel in 2023
De organisatie heeft gekeken of er naar een ander moment kon worden uitgeweken, maar de internationale wielerkalender zit zo vol dat dit onmogelijk bleek. Er was daarom geen andere oplossing dan het dit jaar niet door te laten gaan. Het is wel de bedoeling dat het uitstel wordt. Er wordt gekeken naar een geschikt moment in 2023 om de wedstrijd dan volgens dezelfde planning alsnog te verrijden.

De Simac Ladies Tour start een dag nadat de Benelux Tour zou beginnen en begint ook in Lelystad. Voor zover bekend gaat deze wedstrijd wel door.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel