URBN Village voorlopig zonder eigen onderkomen

LELYSTAD • Wo 1 september 2021 | 13:02 • Woensdag 1 september 2021 | 13:02

Jongerenwerkorganisatie URBN Village in Lelystad heeft woensdag na bijna twee jaar het pand aan het Agorahof verlaten. Een deel van de activiteiten gaat door in de bibliotheek en poppodium Corneel. De organisatie is nu op zoek naar een nieuw eigen onderkomen.

Het vertrek komt niet als een verrassing. De gemeente bood het onderkomen aan voor een beperkte tijd. Volgens Mark Nieborg van URBN Village wil de gemeente Lelystad de termijn niet verlengen, omdat er in het pand horeca moet komen.

De meeste spullen van de jongerenwerkorganisatie zijn nu tijdelijk opgeslagen in een loods op industrieterrein Noordersluis. Nieborg hoopt in januari te verhuizen naar een ander onderkomen. "In de meest ideale situatie gaan we naar het voormalig pand van kringloopwinkel De Groene Zus." Dat ligt om de hoek en staat sinds januari leeg.

Ontmoetingsplek voor jongeren
Het plan voor een ontmoetingsplek kwam van de grond nadat jongeren bij de politiek aan de bel trokken, omdat er in Lelystad wat hen betreft niet genoeg te doen is. In oktober 2019 opende URBN Village de deuren in het Stadshart. Het werd een ontmoetingsplek waar van alles te doen was voor jongeren van 14 tot 24 jaar. In de grote open ruimte stond in het midden een podium voor evenementen. Daar omheen waren ruimtes gecreëerd voor fashion, gamen, ondernemen, muziek maken en chillen.

Subsidie
Voor de opstartfase, de huur en inrichting van het pand kreeg URBN Village in het eerste jaar 15.000 euro van de gemeente. Daarna moest de stichting zichzelf bedruipen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel