Emmeloorders mogen meebeslissen over nieuw buurthuis

EMMELOORD • Vr 10 september 2021 | 9:27 • Vrijdag 10 september 2021 | 9:27

Inwoners van het centrum van Emmeloord kunnen de komende weken aangeven of ze behoefte hebben aan een nieuw buurthuis. Dat laat de gemeente weten via een brief die huis aan huis is verspreid.

Al sinds 2008 heeft het centrum geen officiële ontmoetingsplek voor inwoners, behalve een wijkwoning aan de Stieltjesstraat. Die plek heeft geen grote ruimtes waardoor mensen alleen in kleine groepjes mogen langkomen.

Het idee van Stichting Carrefour, woningbouwvereniging Mercatus en de gemeente is om een ruimte in De Golfslag te gebruiken voor het nieuwe buurthuis. Bij de verstuurde brief zit een vragenlijst. Inwoners kunnen daarin aangeven of ze dit een goed idee vinden. Ook kunnen ze aankruisen voor welke activiteiten ze een nieuw buurthuis graag gebruiken.

Verder mogen de Emmeloorders meedenken over de inrichting van een keuken en aangeven of ze een rol willen spelen bij het buurthuis. Zo kunnen ze bijvoorbeeld onderdeel van het bestuur worden of de locatie beheren.

Op 20 september wordt de balans opgemaakt. Daarna wordt besloten of er een nieuw buurthuis komt. Het zou begin volgend jaar geopend kunnen worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel