Overname Deen definitief: nieuwe eigenaren voor Flevolandse filialen

FLEVOLAND • Ma 13 september 2021 | 11:24 • Maandag 13 september 2021 | 11:24

Alle negen Deen-winkels in Flevoland krijgen een nieuwe eigenaar en worden omgebouwd in de stijl van die nieuwe eigenaar. De overname door Albert Heijn, Vomar Voordeelmarkt en DekaMarkt is inmiddels helemaal afgerond.

In februari werd de verkoop van Deen duidelijk. Ook tekende zich af onder welke van de drie supermarktbedrijven de Deen-filialen in onze provincie gingen vallen. Momenteel heeft Deen nog vier vestigingen in Almere, twee in Lelystad en één winkel in Dronten, Swifterbant en Zeewolde.

Deen werd in de verkoop gezet omdat de familie achter het bedrijf zag dat er flink geïnvesteerd moest worden om in de toekomst nog mee te kunnen. Onder meer op online-gebied en in de logistiek moet een inhaalslag gemaakt worden.

Lange geschiedenis
Met het einde van Deen wordt een tijdperk van 88 jaar afgesloten. De supermarkt ontstond in 1933 als kruidenierswinkel en groeide uit tot een supermarktbedrijf dat met name in Noord-Holland actief was. Ook in Flevoland groeide Deen uit tot een supermarkt met meerdere winkels. Deen was goed voor een landelijk marktaandeel van ruim twee procent.

De eerste omgebouwde vestiging van Deen wordt op 22 september geopend in het Noord-Hollandse Avenhorn. In de dagen en weken daarna verandert de rest van de supermarkten in een winkel van Albert Heijn, Vomar of DekaMarkt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel