Journalisten bekogeld met eieren tijdens interviews over nazi-uniformen

URK • Di 14 september 2021 | 13:58 • Dinsdag 14 september 2021 | 13:58

Twee journalisten zijn maandag op Urk bekogeld met eieren. Het gaat om verslaggevers van PowNed en Hart van Nederland. Ze waren daar om reacties te halen op het nieuws dat jongeren dit weekend in het dorp rondliepen in nazi-uniformen. Ook had één van de jongeren een gevangeniskostuum aan met een Jodenster erop.

In de video van PowNed is te zien dat verslaggeefster Jamie Reuter meerdere Urkers interviewt. Tijdens één van de gesprekken worden er eieren gegooid en is te zien dat een jongen snel wegrent. Op straat liggen kapotte eieren en een lege eierdoos.

De verslaggeefster reageert in de video: "Love it ook wel dat ik tijdens een interview meteen een soort gebakken ei wordt en lekker met eieren bekogeld wordt. Altijd gezellig, hè."

''Anders ga je de haven in''
Dezelfde verslaggeefster krijgt van een andere man te horen dat ze moet wegwezen met haar microfoon, ''anders ga je de haven in''. De microfoon wordt vervolgens op de grond gegooid. ''Nou moet je wegwezen, want anders kom ik overeind en dan gebeuren er andere dingen hoor.''

Bij Hart van Nederland werd ook een verslaggeefster bekogeld met eieren toen ze verslag deed van de gebeurtenissen op Urk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel