Vertrouwelijk gesprek met jongeren die SS-uniformen droegen afgeblazen

URK • Vr 17 december 2021 | 19:30 • Vrijdag 17 december 2021 | 19:30

Een geplande bijeenkomst met jongeren die onlangs betrokken waren bij het incident met SS-uniformen op Urk is door de gemeente op het laatste moment afgeblazen. De bijeenkomst zou zaterdagmorgen plaatsvinden en was een initiatief van wethouder Freek Brouwer en van de directeur van een groot visverwerkend bedrijf. Ook burgemeester Cees van den Bos zou aanschuiven. Samen wilden ze de jongeren helpen 'om de volgende stap te zetten', zoals was afgesproken tijdens hun ontmoeting met een holocaust-overlevende, eerder dit jaar.

In een reactie schrijft de gemeente dat het gesprek een vertrouwelijk karakter had moeten hebben. Maar de uitnodiging lekte uit en werd verspreid via sociale media. Na vragen van Omroep Flevoland werd besloten de bijeenkomst af te gelasten.

"Met oog op de veiligheid en vertrouwelijkheid van het beoogd gesprek en de ontstane sociale media-aandacht acht de gemeente het niet verantwoord de bijeenkomst te laten plaatsvinden. De gemeente overweegt nog een laatste handreiking richting deze jongeren, maar hoopt vooral dat zij alsnog zelf de volgende stap zullen zetten", liet een woordvoerder van de gemeente Urk vrijdagmiddag weten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel