RIVM: aantal ziekenhuisopnames en besmettingen gedaald

FLEVOLAND • Di 14 september 2021 | 16:16 • Dinsdag 14 september 2021 | 16:16

Het aantal Flevolanders dat in het ziekenhuis terechtgekomen is door COVID-19, is de afgelopen week gedaald. Er waren twaalf Flevolanders die de afgelopen zeven dagen opgenomen moesten worden, ten opzichte van zestien in de week daarvoor. Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Flevoland is ook gedaald, van 537 naar 524. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM. Er is in de afgelopen zeven dagen één Flevolander overleden aan de gevolgen van het virus.

In drie van de Flevolandse gemeenten nam het aantal nieuwe coronabesmettingen af, in de andere drie gemeenten was er een stijging. In Almere daalde het aantal coronabesmettingen van 305 naar 287. In Dronten testten de afgelopen zeven dagen zeven mensen positief op het virus, ten opzichte van zeventien in de week ervoor. Ook in Lelystad daalde het aantal besmettingen, van 138 naar 117.

In Noordoostpolder, Urk en Zeewolde steeg juist het aantal besmettingen. De grootste stijging is te zien in Zeewolde. Daar waren 31 positieve testuitslagen, tegenover negen in de week ervoor. Op Urk kwamen er twaalf positieve testuitslagen bij, tegenover zeven in de week die vooraf ging. In Noordoostpolder steeg het aantal van 61 naar 70.

Door de 524 positieve testen van de afgelopen week zijn er sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus 43.821 Flevolanders officieel besmet geraakt.

Minder testen en minder positieve testen
In Flevoland zijn er volgens de meest recente gegevens tussen vorige week maandag en afgelopen zondag gemiddeld 480 mensen per dag getest door de GGD. Het percentage dat hiervan positief is getest, lag die zeven dagen op 8,3 procent. Een week eerder werden er gemiddeld 513 mensen per dag getest, waarvan 10,7 procent besmet was met het coronavirus.

De testen hebben landelijk de afgelopen week 15.976 nieuwe besmettingen aan het licht gebracht, een daling ten opzichte van de 17.890 van de week daarvoor. Van 169.807 GGD-testen die de afgelopen zeven dagen in heel Nederland zijn afgenomen, is de uitkomst bekend. Van die testen was 9,0 procent positief. De voorgaande week was dit 10,8 procent.

In een week tijd twaalf ziekenhuisopnames
De afgelopen week zijn er door stichting NICE twaalf ziekenhuisopnames onder Flevolanders gemeld. In de voorafgaande week waren het er zestien. Het gaat in de afgelopen week om zeven Almeerders, vier Lelystedelingen en één inwoner van Noordoostpolder.

Stichting NICE heeft bijgehouden dat er in heel Nederland de afgelopen week 355 patiënten op verpleegafdelingen zijn opgenomen. De voorgaande week waren dat er volgens de bijgewerkte cijfers 418. Daarnaast stroomden er volgens de stichting in heel Nederland 75 patiënten door naar de IC, achttien minder volgens de bijgewerkte cijfers van vorige week.

Eén nieuw sterfgeval in de provincie
De afgelopen week is één inwoner van de provincie overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het gaat net als in de week ervoor om een Almeerder. Het Flevolandse dodental sinds het begin van de coronapandemie komt daarmee op ten minste 251. Het absolute aantal sterfgevallen blijft in de provincie het hoogst in Almere met 101, gevolgd door Lelystad met 63, in Noordoostpolder 29, in Dronten 25, op Urk negentien en in Zeewolde veertien.

Landelijk zijn er de afgelopen week 35 mensen aan corona overleden. In de week daarvoor waren dat er 38. Het RIVM meldt dat de sterftecijfers achter kunnen lopen. Bovendien zou het aantal sterfgetallen hoger kunnen liggen. Er is namelijk geen plicht om coronasterfgevallen door te geven aan het RIVM.

Een coronatest aanvragen kan telefonisch via 0800-1202, of via coronatest.nl. Mensen met vragen over het coronavirus kunnen terecht op de website van het RIVM: www.rivm.nl. Ook is er een landelijk publieksinformatienummer: 0800-1351. Scholen, bedrijven en andere organisaties kunnen met vragen terecht op www.rijksoverheid.nl/corona. Het algemene nummer van GGD Flevoland is beschikbaar voor specifieke vragen rondom gezondheid: 088-0029910.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel