Stewards helpen horeca-ondernemers dit weekend met nieuwe coronaregels

ALMERE • Vr 24 september 2021 | 17:37 • Vrijdag 24 september 2021 | 17:37

Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere zet dit weekend een handjevol stewards in om horecaondernemers te helpen met de nieuwe coronaregels. Vanaf zaterdag moeten bezoekers een QR-code laten zien via de CoronaCheck-app.

De stewards kunnen tips geven aan de horecaondernemers of helpen met scannen als er piekmomenten zijn, zegt directeur Martin Ort. "De horeca heeft toch een hele zware tijd achter de rug, heeft personeelsgebrek. En ja er worden nu een aantal taken toch wel redelijk dwangmatig opgelegd die toch wel veel inzet vergen bij de ondernemers en ja daar hebben ze gewoon hulp bij nodig."

Ort heeft vrijdagochtend een bijeenkomst gehad met bijna alle horecaondernemers uit het centrum. De ondernemers hebben een piketnummer gekregen waar ze naar toe kunnen bellen als ze hulp nodig hebben of als er discussies met klanten ontstaan.

De directeur van de ondernemersvereniging verwacht echter dat er weinig problemen zullen zijn. "Ik denk dat het reuze mee gaat vallen. In het begin vorige week toen de regels gesteld werden, was iedereen in rep en roer. Maar in de afgelopen week heb ik wel gemerkt dat mensen er gewoon begrip voor hebben dat die regels opgelegd worden vanuit Den Haag en dat wij die toch zo goed en zo kwaad als dat het kan op moeten opvolgen. Helaas."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel