Man schiet minnaar echtgenote neer om sekstapes

LELYSTAD • Vr 24 september 2021 | 17:51 • Vrijdag 24 september 2021 | 17:51

Het Openbaar Ministerie heeft veertien jaar cel en tbs geëist tegen een man die in januari een bewoner van de Rivierenlaan in Lelystad neerschoot. De officier van justitie ziet hem als 'een heel gevaarlijke verdachte' en vindt het onverantwoord om de 41-jarige Leeuwarder zonder psychische behandeling weer de maatschappij in te sturen.

Volgens het OM was de schietpartij een volledig uitgedachte en voorbereide wraakactie. De 41-jarige verdachte -een succesvolle professionele pokeraar- was erachter gekomen dat zijn vrouw een affaire had met het slachtoffer. Daarom ging hij haar eerder al te lijf met een stanleymes. En op 19 januari was het de beurt aan haar minnaar, die daarvoor al een tijdje in de gaten werd gehouden.

Sekstapes de aanleiding
De verdachte zei in de rechtbank dat hij de affaire niet eens zo erg vond. Maar de minnaar van zijn vrouw chanteerde haar daarna met stiekem gemaakte sekstapes van hun afspraakjes. Uit angst dat die filmpjes openbaar werden, zou zij hem al valselijk hebben beschuldigd van mishandeling met het stanleymes. De verdachte wilde naar eigen zeggen de kwestie met de minnaar uitpraten en die filmpjes hebben. Hij had een geladen vuurwapen bij zich, omdat de Lelystedeling hem al eerder agressief had benaderd. In huis ging het fout, vertelde hij de rechters. Het slachtoffer zou hem meteen met een schroevendraaier en pepperspray hebben bedreigd.

De verdachte schoot vervolgens drie keer. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn been, borst en schouder. Hij moest met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht en verbleef een tijdje op de intensive care.

Psychische klachten bij slachtoffer
In de rechtszaal vertelde de man dat het nog altijd niet goed met hem gaat. Naast psychische klachten, leeft hij dagelijks met pijn door de schotwonden. Volgens hem kwam de verdachte direct met getrokken wapen op hem af en schoot hij vanuit het niets. ''En waarom? Ik heb meerdere keren gezegd dat zij samen hun relatieproblemen moesten oplossen.''

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel