Ook bijen en vleermuizen welkom bij Albert Heijn in Oosterwold

ALMERE • Ma 27 september 2021 | 23:23 • Maandag 27 september 2021 | 23:23

Met het neerzetten van drie houten palen heeft projectontwikkelaar en supermarktbedrijf Bun maandag gevierd dat de bouw van de Albert Heijn in Oosterwold is begonnen. Vlak naast de Albert Heijn komt nog een tweede supermarkt. Welke dat wordt, is nog niet bekend.

De houten palen die zijn geplaatst, maken geen onderdeel uit van de constructie van het winkelpand. Ze staan langs de zijkant in een groenstrook. Eén paal is een bijenhotel, de tweede is bedoeld voor vleermuizen en langs de derde paal moet hop gaan groeien.

Biodiversiteit
Met het project wil Bun biodiversiteit een belangrijke rol geven binnen het bouwproject. Daarvoor is de samenwerking gezocht met Landschapsbeheer Flevoland.

Eén van de voorwaarden voor bouwen in Oosterwold is het vullen van een kavel met een groot deel aan stadslandbouw. Hoe dat er precies uit gaat zien bij de twee supermarkten van Bun is nog niet bekend.

Bun heeft het bouwproject eerder dit jaar overgenomen van vastgoedbedrijf Vastbouw. Dat ontwikkelt vlak naast de supermarkten een groot aantal rijtjeshuizen.

Geen andere supermarkten
De twee supermarkten van Bun en de onlangs geopende Lidl zullen voorlopig de enige supermarkten in Oosterwold zijn. Vorig jaar heeft de gemeenteraad namelijk besloten om supermarkten in het gebied te weren, omdat ze te veel zouden concurreren met bestaande winkels in Almere Buiten en supermarkten die gepland staan in Nobelhorst.

De aanvraag voor de winkels langs de Vogeldreef is echter ingediend vlak voordat de gemeenteraad het besluit nam. Daardoor gold het verbod nog niet voor dit project.

De Albert Heijn opent halverwege april zijn deuren voor het publiek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel