ChristenUnie vindt nieuwe 'ambitieuze' wethouder in Gerrit Jan Veldhoen

DRONTEN • Di 28 september 2021 | 13:59 • Dinsdag 28 september 2021 | 13:59

Gerrit Jan Veldhoen wordt de nieuwe wethouder in Dronten. Als de gemeenteraad akkoord gaat met zijn benoeming, neemt hij namens de ChristenUnie de portefeuille van de opgestapte wethouder Roelof Siepel over.

Veldhoen deed als wethouder ervaring op in de gemeenten Kampen en Oldebroek, waar hij geboren is. In 2018 ging Veldhoen met vervroegd pensioen. Hij is momenteel onder andere voorzitter van een regiegroep die werkt aan een multifunctioneel centrum in het Gelderse Oosterwolde. Vorige week kreeg hij een telefoontje: "Als de buren bellen of je kunt helpen, dan is het je plicht om dat te doen."

Veldhoen noemt zichzelf ambitieus
Heel veel over Dronten weet de nieuwe wethouder niet. Hij weet waar het ligt en hoe het eruitziet, maar Dronten kennen doet hij niet: "We gaan er aan beginnen met veel energie en we zien wel hoe ver we komen." Veldhoen noemt zichzelf ambitieus en gaat graag voor nieuwe dingen, maar dat zal in verband met de aflopende raadsperiode lastig worden, die duurt namelijk nog maar vijf maanden. "Veel is al vastgesteld en veel processen zijn gaande. We zullen zien welke bijdrage ik kan leveren de komende tijd om het nog mooier te maken voor de Drontenaren", aldus Veldhoen.

Hij is niet van plan om langer als wethouder te blijven. Na de verkiezingen is hij niet meer beschikbaar. Hij gaat er vanuit dat de ChristenUnie bij een goede uitslag in staat is om een nieuwe wethouder te leveren.

Dossier Swifterbant-Zuid
Siepel stapte begin deze maand op nadat duidelijk werd dat een groot deel van de gemeenteraad geen vertrouwen meer in hem had. Dat kwam door een opeenstapeling van fouten bij de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk in Swifterbant-Zuid.

Veldhoen zegt dit dossier samen met zijn collega's, de gemeenteraad en de inwoners van Swifterbant op te willen pakken om het tot een goed einde te brengen. Of hij inhoudelijk verantwoordelijk wordt over het dossier, weet de nieuwe wethouder nog niet. Over de taakverdeling moet nog binnen het college worden gesproken.

Op de vraag of hij één op één de taken van Siepel zou willen overnemen, omdat het toch een zware portefeuille lijkt, zegt Veldhoen: "Dit is geen portefeuille waar je wakker van moet liggen." Het wordt volgens hem wel zwaar als een onderwerp ineens heel politiek wordt.

De gemeenteraad vergadert op 17 oktober over de voordracht van Gerrit Jan Veldhoen. Als de raad er mee instemt, is hij de volgende dag op kantoor in Dronten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel