Debat over datacenter uitgesteld

ZEEWOLDE • Wo 29 september 2021 | 15:18 • Woensdag 29 september 2021 | 15:18

Het debat over de plannen voor een datacenter in Zeewolde is uitgesteld. De gemeenteraad zou in oktober en november over het datacenter vergaderen, maar dat kan niet omdat het papierwerk nog niet compleet is. Er zijn nog geen nieuwe vergaderdata gekozen.

De Commissie voor de milieueffectrapportage is nog bezig met het beoordelen van aanvullende stukken. Pas als die beoordeling klaar is, kan de volgens de gemeente de zogenoemde reactienota worden voltooid. Dat is een document waarin de gemeente reageert op alle zienswijzen die zijn ingediend. De gemeenteraadsleden zullen de reactienota ook willen bestuderen voordat ze de plannen bespreken.

In Zeewolde heeft een Amerikaans techbedrijf plannen voor een reusachtig datacenter op bedrijventerrein Trekkersveld. Het plan bestaat uit vijf datahallen op een oppervlak van 166 hectare. De initiatiefnemer wil zich pas bekendmaken als zijn datacenter er definitief mag komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel