Burgemeester: geen verband tussen schietpartij en steekincident

ZEEWOLDE • Di 5 oktober 2021 | 19:24 • Dinsdag 5 oktober 2021 | 19:24

De schietpartij van dinsdagmiddag in Zeewolde houdt niet verband met een recent steekincident in het dorp. Dat zegt burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde. "Het andere incident was tussen twee Zeewoldenaren. Het groepje mensen daaromheen is bij ons best bekend. Daar past deze persoon niet in", aldus burgemeester Gorter.

Bij de schietpartij is een 35-jarige man uit Harderwijk gewond geraakt. Volgens Gorter is het slachtoffer niet van Nederlandse afkomst. Het schietincident was dinsdag rond 12.30 uur op de parkeerplaats achter kerkcentrum Open Haven. De politie vond het slachtoffer enkele straten verderop, aan de Pioniersweg, achter de FlevoMeer Bibliotheek. Burgemeester Gorter kon nog niet zeggen wat het motief is van de schietpartij.

De politie heeft nog geen verdachten kunnen aanhouden en was dinsdagmiddag op zoek naar twee personen op een rode motor. Eén van de mogelijke verdachten zou met zijn helm op en met gesloten vizier door het centrum hebben gelopen. Waar in het centrum de persoon liep, kon burgemeester Gorter niet zeggen.

Het eerdere steekincident waar de burgemeester op doelt, was zaterdagavond 25 september op de Eilandgracht. Daarbij raakte iemand ernstig gewond. Voor dat incident heeft de politie een 22-jarige man uit Zeewolde aangehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel