16 jaar cel geëist tegen drie verdachten schietpartij Zeewolde

ZEEWOLDE • Di 19 december 2023 | 15:07 • Dinsdag 19 december 2023 | 15:07

Tegen drie mannen van Poolse afkomst is dinsdag zestien jaar cel geëist nadat ze een andere Poolse man op klaarlichte dag beschoten tussen winkelend publiek in Zeewolde. Ze stonden terecht in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol.

Een van de verdachten, Krystian M., wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Daarom werd de rechtszaak niet gehouden in Lelystad, maar op Schiphol.

'Hij moest een lesje leren'
Het incident gebeurde op 5 oktober 2021. Het slachtoffer werd vier keer in zijn been geschoten met een automatisch geweer. Het slachtoffer raakte daarbij zwaargewond. Volgens één van de verdachten gebeurde dat, omdat hij een lesje moest leren omdat hij zijn schulden niet had betaald.

De officier van justitie denkt daar anders over. Tijdens de zitting vertelde de officier dat de Poolse mannen waarschijnlijk het plan hadden om het slachtoffer dood te schieten, maar het wapen vervolgens weigerde.

De rechters doen 29 januari uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel