Tollebekers enthousiast over Jachtweide

TOLLEBEEK • Vr 8 oktober 2021 | 10:57 • Vrijdag 8 oktober 2021 | 10:57

Tollebekers hebben donderdagavond enthousiast gereageerd op de plannen voor de Tollebeker Jachtweide. Dat zegt bestuurslid Marianne Buijsse van Dorpsbelang Tollebeek. "Het was een goede avond. Het gaf veel inspiratie en energie. Het is altijd mooi om de plannen te kunnen delen met de dorpsbewoners."

De Tollebeker Jachtweide komt op het grasveld voor de twee basisscholen in het dorp, en moet een plek bieden voor sport en ontspanning. Zo zijn er een sportkooi, vlindertuin en een verhalenroute gepland.

Het hele plan is nu begroot op ongeveer 155.000 euro. De gemeente Noordoostpolder heeft al 45.000 euro toegezegd als cofinanciering. Dat betekent dat het geld naar de Tollebeker Jachtweide gaat als er ook een Europese subsidie tegenover staat. Twee andere subsidies zijn aangevraagd. "De uitdaging zit nog in de eigen middelen: veertig procent van het geheel. We hebben al heel veel bij elkaar, ook veel subsidies aangeschreven, fondsen... Maar we hebben nog wel een klein gat te dichten", aldus Buijsse.

Er zijn al verschillende plannen om het geld op te halen. Zo willen de basisscholen een sponsorloop houden en wordt er hard gewerkt aan het opzetten van een veiling om geld op te halen. Daarnaast hoopt Buijsse dat een deel van de kosten gecompenseerd kan worden door mensen die zelf de handen uit de mouwen steken.

De planning is dat de Tollebeker Jachtweide voor de zomer in 2022 klaar is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel