8 jaar cel voor neerschieten minnaar van vrouw

LELYSTAD • Vr 8 oktober 2021 | 18:48 • Vrijdag 8 oktober 2021 | 18:48

Een man die in januari een bewoner aan de Rivierenlaan in Lelystad neerschoot, moet acht jaar de cel in. De 41 jarige man uit Leeuwarden was erachter gekomen dat zijn vrouw een affaire had met het slachtoffer. Op 19 januari schoot hij de man in zijn been, borst en schouder.

De professionele pokeraar ging eerder zijn vrouw al te lijf met een stanleymes. Hij vond de affaire niet zo erg zei hij in de rechtbank, maar de minnaar van zijn vrouw chanteerde haar met stiekem gemaakte sekstapes van hun afspraakjes. De verdachte wilde naar eigen zeggen de kwestie met de minnaar uitpraten en die filmpjes hebben. Hij had een geladen vuurwapen bij zich, omdat de Lelystedeling hem al eerder agressief had benaderd. In huis ging het fout, vertelde hij de rechters. Het slachtoffer zou hem meteen met een schroevendraaier en pepperspray hebben bedreigd.

Het slachtoffer moest met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht en verbleef een tijdje op de intensive care. Hij heeft nog dagelijks pijn door de schotwonden en heeft ook psychische klachten.

Het Openbaar Ministerie had 14 jaar cel en tbs geëist tegen de man. De rechtbank vindt niet bewezen dat de man een vooropgezet plan had om het slachtoffer te vermoorden. Daarom is de straf lager. Hij krijgt ook geen tbs, maar wel een zogeheten maatregel tot gedragsbeïnvloeding of vrijheidsbeperking. Dat houdt in dat iemand na de celstraf nog lange tijd onder toezicht blijft. Ook moet de man het slachtoffer ruim 27.000 euro betalen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel