Gemeente geeft toch vergunning voor zonnepark langs A27

ALMERE • Za 9 oktober 2021 | 20:54 • Zaterdag 9 oktober 2021 | 20:54

De gemeente Almere heeft de omgevingsvergunning verleend voor een zonnepark langs de A27 bij de stad. Het gaat om een park met zo'n 60.000 zonnepanelen. De omgevingsvergunning kwam er niet zonder slag of stoot. Het ministerie van Defensie maakte bezwaar omdat werd gevreesd dat de panelen voor storingen kunnen zorgen in een toekomstige militaire zendinstallatie.

Energiecoöperatie De Groene Reus wil de panelen plaatsen om een bijdrage te leveren aan een energieneutraal Almere. Volgens Jan Bart Sloothaak van De Groene Reus loopt het onderzoek naar de storingen nog, maar heeft het ministerie de bezwaren ingetrokken. "Er zijn gesprekken geweest met Defensie en de ontwikkelaar moet technische maatregelen nemen om storingen te voorkomen. Dat is zwart op wit gezet."

Doordat de vergunning nu toch is afgegeven, kan De Groene Reus de zogenoemde SDE-subsidie aanvragen. "Dat is een soort garantiewaarde die je indekt tegen lage elektriciteitstarieven", stelt Sloothaak. Hij verwacht dat de subsidie eind dit jaar wordt toegekend, waarna de bouw kan beginnen. De panelen moeten vanaf de zomer van 2022 stroom opleveren. Dan kunnen 7500 Almeerse huishoudens de zonnestroom afnemen en participeren in het project.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel