Beslissing over tweede fase Oosterwold uitgesteld

ALMERE • Wo 13 oktober 2021 | 14:54 • Woensdag 13 oktober 2021 | 14:54

Het Almeerse college van B en W heeft de beslissing over de openstelling van fase 2 van Oosterwold een half jaar uitgesteld. Volgens het Bestuurlijk Overleg Oosterwold, waarin naast Almere ook Zeewolde, de provincie, het Rijksvastgoedbedrijf en Waterschap Zuiderzeeland zitten, is er meer tijd nodig, onder meer omdat er nog wordt overlegd over de grond.

Het was de bedoeling dat er eind dit jaar duidelijk zou zijn wanneer de inschrijving zou beginnen voor de kavels voor 10.000 woningen in het gebied. Het college meldt nu dat pas in de zomer van 2022 een voorstel aan de raadsleden wordt voorgelegd.

Uit de melding van het college aan de gemeenteraad blijkt dat er met name problemen zijn met het in kaart brengen van de beschikbare grond. Het gebied 'aan de andere kant van de A27' van Oosterwold fase 1 is voor de helft in handen van de overheid, de rest is in bezit van investeerders en boeren. Er wordt nog overlegd met de grondeigenaren die in juni met het plan voor Eemvallei Stad kwamen, een 50.000 woningen tellende stad in het gebied van Oosterwold fase 2. Die plannen zijn door alle partijen in het Bestuurlijk Overleg Oosterwold afgewezen.

Ook is nog niet duidelijk wanneer de overheidsgrond beschikbaar kan komen. Dat zoekt het Rijksvastgoedbedrijf nog uit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel