'Bouw meer woningen Oosterwold fase 2 niet nodig'

FLEVOLAND • Zo 26 september 2021 | 15:24 • Zondag 26 september 2021 | 15:24

Gedeputeerde Staten van Flevoland vinden het niet nodig om meer woningen te bouwen in de tweede fase van Oosterwold, zoals LTO Noord heeft voorgesteld.

De boerenorganisatie steunde in juni de plannen voor 'Eemvallei Stad' van gebiedsontwikkelaars AM en Amvest, bouwbedrijf Heijmans en woningcorporatie de Alliantie. Die willen op de plek van Oostewold fase 2, tussen Almere en Zeewolde, een nieuwe stad maken met 50.000 woningen. Zeewolde, Almere, Waterschap Zuiderzeeland, de provincie Flevoland en het Rijksvastgoedbedrijf wezen dat voorstel resoluut af.

LTO stelde voor om dan toch meer te bouwen in het gebied dan de 10.000 woningen die er zijn gepland. "Wij vinden dat er zuinig omgegaan moet worden met landbouwgrond", zei voorzitter Jaap Lodders van Noord Zuidelijk Flevoland. "Dus wij hebben dan liever meer huizen op dat stuk."

Gedeputeerde Staten willen vasthouden aan de oorspronkelijke ontwikkelingsplannen. De provincie heeft zich verbonden aan landelijke afspraken om 100.000 woningen te bouwen, maar daarvoor is genoeg grond beschikbaar, schrijven GS aan LTO. Daarbij wordt onder meer verwezen naar Almere Pampus.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel