LTO Noord voorstander Eemvallei Stad: 'Efficiënter bouwen'

ZEEWOLDE • Ma 28 juni 2021 | 19:06 • Maandag 28 juni 2021 | 19:06

In tegenstelling tot andere partijen ziet LTO Noord Zuidelijk Flevoland wel brood in de plannen voor 'Eemvallei Stad'. De gemeentes Zeewolde en Almere zien er niks in, net als Waterschap Zuiderzeeland, de provincie Flevoland en het Rijksvastgoedbedrijf. "Landbouwgrond moet goed gebruikt worden, dus hoe meer woningen, hoe beter", vindt Jaap Lodders, voorzitter van LTO Noord Zuidelijk Flevoland.

'Eemvallei Stad' is het plan van gebiedsontwikkelaars AM en Amvest, bouwbedrijf Heijmans en woningcorporatie de Alliantie. Het idee is tussen Almere en Zeewolde een nieuwe stad te maken met 50.000 woningen. 'Eemvallei Stad' moet tussen komen op de plek waar eigenlijk de tweede fase van de woonkern Oosterwold gepland staat, met 10.000 huizen.

Landbouworganisatie LTO ziet dus wel wat in het plan. Lodders ziet liever veel woningen dichter op elkaar, omdat de woningbouwopgave enorm is. "De lage bebouwingsdichtheid van Oosterwold is niet meer van deze tijd."

"Wij vinden dat er zuinig omgegaan moet worden met landbouwgrond. Er moeten woningen bij en dus komen er claims op grond. 10.000 woningen, zoals nu het plan is voor fase 2 van Oosterwold, is niet efficiënt. Dus wij hebben dan liever meer huizen op dat stuk", aldus Lodders.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel