Onderzoek naar mogelijkheid kitesurfen bij Lanterstrand

ZEEWOLDE • Wo 13 oktober 2021 | 22:14 • Woensdag 13 oktober 2021 | 22:14

De gemeente Zeewolde laat onderzoeken hoe groot de kans van slagen is om een kitesurflocatie te maken bij het Lanterstrand. Op dit moment mag dat daar nog niet, omdat daar een speciale natuurvergunning voor nodig is. Het Wolderwijd is namelijk een belangrijk gebied voor watervogels.

Het Lanterstrand werd vorig jaar veelvuldig opgezocht door kitesurfers, omdat Strand Horst bij Ermelo vanwege de coronamaatregelen tijdelijk gesloten was. Toen de gemeente Zeewolde vervolgens verbodsborden plaatste en de toegangsweg afsloot, vroeg de fractie van de ChristenUnie naar de mogelijkheden om kitesurfen daar toch toe te staan.

Uiteindelijk zal de gemeente ook een natuuronderzoek moeten laten uitvoeren om de effecten van het kiten op de natuur in kaart te brengen. Maar omdat zo'n onderzoek vrij kostbaar en tijdrovend is, wordt eerst een haalbaarheidsstudie uitgevoerd. Dat duurt ongeveer twee maanden. Als echt alle lichten op groen gaan, kunnen kitesurfers op z'n vroegst in 2023 terecht bij het Lanterstrand.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel