Streep door officiële sinterklaasintocht in Lelystad

LELYSTAD • Vr 15 oktober 2021 | 17:06 • Vrijdag 15 oktober 2021 | 17:06

De sinterklaasintocht in Lelystad kan dit jaar niet doorgaan. Dat meldt de Evenementen Coördinatie Lelystad (ECL). Omdat het evenement niet als doorstroomlocatie wordt aangemerkt, moeten alle bezoekers vanaf 13 jaar gecontroleerd worden op het coronatoegangsbewijs. Daardoor wordt het als onmogelijk gezien om de intocht in goede banen te leiden.

Het publiek staat normaliter bij de sinterklaasintocht op de kade in Bataviahaven, waarna de goedheiligman zijn weg vervolgt naar het Stadshart. De organisatie acht het onmogelijk om het gebied af te zetten met hekken en bezoekers te controleren.

Het organisatiecomité heeft deze week de knoop doorgehakt in overleg met de gemeente Lelystad. Er wordt nog naar een alternatief gezocht om Sinterklaas in de provinciehoofdstad welkom te heten. Hoe dat eruit komt te zien, is nog niet bekend. Daarover wordt nog overlegd.

Geen zin in ruzie
Ger Koreman, voorzitter van de sinterklaasintocht in Lelystad, vindt de situatie heel vervelend. "Hier zit ontzettend veel werk in." Hij had wel plannen om toegangspoortjes te zetten langs de route zodat mensen volgens de regels gecontroleerd konden worden op hun coronabewijs. "Maar dit bleek praktisch onmogelijk. Bovendien wil ik mijn vrijwilligers niet aandoen als mensen, die geen QR-code hebben, ruzie gaan maken."

Intocht op video
Vorig jaar ging ook een streep door de intocht van Sinterklaas in Lelystad. Destijds werd al in augustus het besluit genomen om de intocht af te gelasten en is gekozen voor een video-intocht als alternatief.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel