Rechtbank: gemeente moet leerlingenvervoer opnieuw aanbesteden

LELYSTAD • Za 16 oktober 2021 | 9:21 • Zaterdag 16 oktober 2021 | 9:21

De gemeente Lelystad moet het leerlingenvervoer opnieuw aanbesteden. De gemeente wilde het vervoer de komende zeven jaar door vervoerder Van Slooten laten uitvoeren, maar dat heeft de rechter vrijdag in een kort geding verboden.

De rechtszaak was aangespannen door Taxicentrale Witteveen. Dat bedrijf verwijt de gemeente dat ze zich in de aanbestedingsprocedure niet aan haar eigen spelregels heeft gehouden. Door een onaangekondigde herberekening van scores zou concurrent Van Slooten ten onrechte als winnaar zijn uitgeroepen.

Volgens de gemeente zou ook bij een andere berekeningswijze Van Slooten altijd als winnaar naar voren zijn gekomen, maar de rechter oordeelde dat de gemeente dit tijdens de rechtszaak onvoldoende helder heeft kunnen maken. Hij stelde Witteveen daarom in het gelijk en verbood de gemeente om het leerlingenvervoer daarom aan Van Slooten te gunnen.

Voor de betrokken leerlingen en hun ouders verandert er door de uitspraak voorlopig niets in de huidige situatie. Van Slooten mag het leerlingenvervoer van de rechter blijven uitvoeren tot uiterlijk 1 mei 2022.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel