Eind aan vaccinatiethermometer in WTC-gebouw

ALMERE • Di 19 oktober 2021 | 12:07 • Dinsdag 19 oktober 2021 | 12:07

Aan de WTC-toren in Almere is niet meer te zien hoeveel inwoners van de gemeente zijn gevaccineerd tegen het coronavirus. Elk raam met een groene kleur stond voor 4.375 gevaccineerde Almeerders. Volgens de GGD Flevoland was deze 'vaccinatiethermometer' een tijdelijke actie, waar deze maand een eind aan is gekomen.

"De toren heeft flink wat aandacht getrokken", vertelt Sven van der Burg, woordvoerder van de GGD Flevoland. Was het in juni opgestarte initiatief bedoeld voor ruim een maand, uiteindelijk werd besloten er tot oktober mee door te gaan. "We zijn blij dat we de toren nog een paar maanden langer konden laten branden."

Fijnmazig vaccineren
De gezondheidsdienst kijkt nu naar andere middelen om aandacht te trekken voor het vaccineren. Zo kunnen inwoners zonder afspraak een coronaprik halen. Inmiddels is meer dan 70 procent van de Almeerders ingeënt.

De groepen die nog achterlopen met vaccineren, zijn volgens Van der Burg "heel divers". Zowel in Almere als door de rest van de provincie. Het gaat onder meer om mensen met een taalachterstand, die de informatie van de overheid niet altijd begrijpen. "Daar zullen we in moeten investeren", aldus Van der Burg.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel