Politiek wil snel duidelijkheid over nieuwbouw basisscholen

LELYSTAD • Do 21 oktober 2021 | 13:29 • Donderdag 21 oktober 2021 | 13:29

De fracties van D66 en ChristenUnie in Lelystad willen weten hoe de vertraging is ontstaan bij de nieuwbouw van basisscholen in Lelystad. De partijen willen duidelijkheid van het stadsbestuur en hebben schriftelijke vragen gesteld.

Aanleiding voor de vragen is berichtgeving van Omroep Flevoland. Daaruit blijkt dat het vervangen van verouderde basisschoolgebouwen in de stad muurvast zit en ernstige vertraging oploopt.

Als eerste moet basisschool De Schakel worden opgeknapt. Voor die school ligt nu een definitief plan van aanpak, maar daar is wel meer geld voor nodig. D66 en ChristenUnie willen daarom weten wat de nieuwbouw van de scholen precies gaat kosten.

De partijen in de gemeenteraad moeten de komende maanden besluiten of zij akkoord gaan met het plan. Wethouder Van Noort is hoopvol: "Als de gemeenteraad uiterlijk rond de kerst positief beslist, kan de eerste paal van De Schakel al na de zomer van 2022 de grond in. Ik verwacht dat we alle vertraging dan inlopen en dat de scholen eind 2027 allemaal nieuwe huisvesting hebben", besluit de wethouder. Eerder stelde de lokale fractie van het CDA al vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel