Polder TV, kunstzinnige film over de Noordoostpolder

NOORDOOSTPOLDER • Vr 29 oktober 2021 | 14:07 • Vrijdag 29 oktober 2021 | 14:07

Het gaat over liefde, aardappels en de schoonheid van het platteland. De korte film Polder TV is een kunstzinnige benadering van de veranderende relatie tussen stad en dorp. Decor voor het tv-programma is de Noordoostpolder. Polder TV is zaterdag te zien op televisie bij Omroep Flevoland.

De film is een onderdeel van de Dutch Design Week en vormt een voorproefje op de poldertriënnale in 2022. Het doel van de triënnale is de kracht van erfgoed en bestaande plekken in de Noordoostpolder zichtbaar maken.

In de film zien we kunstenaar Natasha Papadoulou dansen op Schokland, stelt chef-kok Peter Lute een diner samen uit lokale ingrediënten en maakt ontwerpstudio Buro Belén een uitgaansgelegenheid bij Netl in Kraggenburg.

Polder TV is een initiatief van designer architect Rianne Makkink, cultureel strateeg Willem Schenk en curator Jules van den Langenberg.

De uitzending:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel