Partijen willen tien miljoen voor nieuw Corneel: "Lelystad verdient dit"

LELYSTAD • Wo 3 november 2021 | 0:29 • Woensdag 3 november 2021 | 0:29

"Deze stad heeft leven nodig in het stadshart. Lelystad verdient dit." Dat zei Martin Tilstra van de VVD dinsdagavond. De VVD diende samen met de SP en Gemeente Belangen een voorstel in om 10 miljoen extra voor een nieuw poppodium in Lelystad te lenen.

Dat bedrag zou bovenop de 2 miljoen komen die al in juni werd toegezegd. Toen gaf directeur Alex van Zijl van De Kubus, waar Corneel onder valt, al aan dat dit misschien niet genoeg zou zijn. In eerste instantie werd het oude pand van discotheek Mystic geopperd als locatie, maar de gemeente wilde een onderzoek naar meerdere potentiële plekken.

De uitslag van dat onderzoek laat op zich wachten. "We hadden eigenlijk wel verwacht dat dat al binnen zou zijn," vertelt Alexander Sprong van de SP. "We vinden het jammer dat het er nog niet is. Daarom komen we vanavond met een voorstel om nog extra 10 miljoen te reserveren zodat we alle mogelijkheden die uit het onderzoek komen kunnen realiseren. Dan lopen we niet weer een half jaar of een jaar vertraging op."

Flink investeren
De partijen stellen voor om flink te investeren in een poppodium en die te herbouwen op een nieuwe plek. Vorig jaar werd gesproken over de optie voor een poppodium in het theaterkwartier. Dat was toen te duur maar met dit budget zou het wel kunnen. Sprong: "We zitten er dit jaar veel warmer bij dus daarom regelen we nu extra geld zodat zo'n optie ook mogelijk wordt. Daarmee zeggen we niet dat het die optie moet worden, maar we creëren in ieder geval de mogelijkheid."

Voor iedereen
Hoe het podium er verder uit moet komen te zien, of hoe groot het moet worden, is nog niet duidelijk. Wel dat het een plek voor iedereen moet zijn. Tilstra: "We denken aan een podium dat breed ingezet kan worden, wat alle doelgroepen in de stad kan bedienen. Niet alleen jongeren, maar ook voor de oudere genieter van popmuziek. Dat het voor veel inwoners een leuke plek is om naar toe te gaan."

Op 16 november zal de gemeenteraad een besluit nemen over het voorstel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel