Deeltijdopleidingen in trek bij Hogeschool Windesheim

ALMERE • Do 4 november 2021 | 14:14 • Donderdag 4 november 2021 | 14:14

Het aantal deeltijdstudenten dat dit schooljaar is gestart aan Hogeschool Windesheim in Almere is flink gestegen. Er zijn ten opzichte van vorig jaar ruim veertig procent meer aanmeldingen. Dat aantal is volgens Windesheim zelfs hoger dan het landelijk gemiddelde.

Volgens de school heeft dat vooral te maken met de start van de nieuwe deeltijdopleiding Logopedie. 'Deze opleiding blijkt echt in een behoefte te voorzien en heeft veel nieuwe studenten getrokken', aldus Hasib Moukaddim van Windesheim Flevoland. Daarnaast zijn de Associate Degree opleidingen Sociaal Werk en Zorg en Pedagogisch Educatief Professional in trek. Een Associate Degree is een tweejarige opleiding die is bedoeld voor mbo-studenten die gericht verder willen leren, maar geen vierjarige hbo-opleiding willen of kunnen doen.

Het aantal voltijdstudenten nam wel af met zo'n vier procent. Dat is volgens de school geheel in lijn met het landelijke beeld bij hogescholen. Waarom dat is, wordt onderzocht. Windesheim denkt dat corona wel een voor de hand liggende reden is. De maatregelen maken de overstap van een middelbare school of mbo-opleiding naar hoger onderwijs lastiger.

Volgend schooljaar start de school met een nieuwe Associate Degree Sport. Deze opleiding leidt studenten op tot leefstijlcoach.

Aeres Almere & Dronten
Op Hogeschool Aeres Almere en Dronten starten dit jaar meer eerstejaarsstudenten ten opzichte van vorig schooljaar. Bij Aeres Almere gaat het om zo'n vijftig studenten meer dan in het schooljaar 2019-2020: 246. In Dronten zijn dit jaar 715 studenten gestart. Dit waren er een paar meer dan vorig jaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel