Kamervragen over opnemen gesprekken bij gemeente

DRONTEN • Wo 10 november 2021 | 13:45 • Woensdag 10 november 2021 | 13:45

De SP-kamerleden Renske Leijten en Bart van Kent willen van minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken opheldering over de opnames van gesprekken bij de gemeente Dronten. De beeld- en geluidsopnames zijn gemaakt in spreekkamers waar onder meer gesprekken worden gevoerd met mensen over een uitkering.

De SP'ers vinden dat Dronten met de opnames deze mensen bij voorbaat tot verdachten maakt. Ze vinden dat volstrekt onacceptabel en vragen de minister om na te gaan of Dronten hiermee de de wet overtreedt.

De zaak kwam vorige maand aan het licht. Raadsleden stelden toen vragen over de inzet van camera's om de gesprekken te registreren. Dat zou ook in andere Nederlandse gemeenten gebeuren.

Burgemeester Jean Paul Gebben van Dronten heeft deze week gezegd dat de camera's er hangen vanwege de veiligheid van de medewerkers. "Er zijn mensen die nogal tekeer kunnen gaan", liet hij weten. De SP wil nu weten hoeveel geweldsincidenten er in het gemeentehuis van Dronten zijn geweest, en of de ambtenaren daarbij voldoende steun hebben gekregen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel