Dronten stopt per direct met geluidsopnames in spreekkamers

DRONTEN • Wo 10 november 2021 | 20:48 • Woensdag 10 november 2021 | 20:48

De gemeente Dronten stopt per direct met de geluidsopnames van gesprekken in de spreekkamers van het gemeentehuis. Dat laat burgemeester Gebben woensdag in een schriftelijke verklaring weten. Hij reageert daarmee op de ophef rondom de video- en geluidsopnames in het gemeentehuis. Hij noemde die opnames dinsdag al buitenproportioneel en gaf aan de werkwijze tegen het licht te willen houden.

Het opnemen van gesprekken in het gemeentehuis in Dronten gebeurt in de kamers van het Sociaal Domein. Volgens Gebben is het nodig, omdat sommige bezoekers flink tekeer kunnen gaan. De burgemeester komt nu terug van de audio-opnames mede vanwege "signalen vanuit gemeenteraad en media". "Voor nu hebben we in ieder geval per direct de keuze gemaakt om geen geluid meer op te nemen", schrijft hij. In zijn verklaring gaat Gebben verder niet in op het eventueel stoppen met de video-opnames.

De burgemeester geeft aan de huidige werkwijze nog verder onder de loep te nemen. Zo denkt Gebben na over andere manieren om de privacy en veiligheid te bewaken. "Er zijn tal van mogelijkheden, zoals de inzet van extra bewakers in de publiekshal, een alarmknop voor als het nodig is, altijd met twee personen een gesprek aangaan."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel