Solidariteitsmars voor slachtoffers van de toeslagenaffaire

ALMERE • Do 11 november 2021 | 18:50 • Donderdag 11 november 2021 | 18:50

Gedupeerden van de toeslagenaffaire liepen donderdagmiddag een solidariteitsmars door Almere Stad. Het is precies twee jaar geleden dat getroffen ouders bij de Belastingdienst in Rotterdam aanklopten. Dat was voor de Almeerse afdeling van BIJ1 de reden om een mars in de stad te houden, om aandacht te vragen voor de gedupeerden.

De mars begon op de Esplanade en eindigde bij het belastingkantoor. Ouders zongen onderweg een zelfgeschreven protestlied. Er liepen ongeveer dertig mensen mee. Derya Selvi was één van hen. Zij heeft de afgelopen twee jaar als zwaar ervaren. "We blijven tegen procedures aanlopen en het schiet niet op", gaf zij als reden aan om mee te lopen met de mars.

Wethouder Froukje de Jonge gaf in oktober aan dat in Almere minimaal 2200 gezinnen slachtoffer zijn van de toeslagenaffaire. Volgens haar doet de gemeente veel om de gedupeerden te helpen, maar wordt ook gestuit op beperkingen. Als gebaar naar de gedupeerde Almeerse gezinnen mogen de getroffen families volgend jaar gratis naar de Floriade.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel