Asielzoekers in noodopvang krijgen grotere en betere paviljoens

ALMERE • Vr 12 november 2021 | 7:54 • Vrijdag 12 november 2021 | 7:54

Bij het asielzoekerscentrum in Almere worden vrijdag de eerste nieuwe tijdelijke paviljoens voor asielzoekers opgeleverd. De houten paviljoens komen in de plaats van de extra tenten waarin de afgelopen tijd zo'n 400 vluchtelingen werden opgevangen. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) plaatste die tenten vorige maand, om het capaciteitsgebrek in onder meer het asielzoekerscentrum in het Groningse Ter Apel op te vangen.

De vluchtelingen lieten destijds aan Omroep Flevoland weten dat ze slecht sliepen en het erg koud hadden in de tenten. Het COA erkende de klachten en plaatste betere verwarmingen en afschermingen. Omdat het slechte weer aanhield, zijn de vluchtelingen inmiddels op andere plekken in het land ondergebracht. Dat bleek donderdag uit een brief van het Almeerse gemeentebestuur aan de gemeenteraad.

De tenten staan inmiddels weer leeg.

In de nieuwe slaapgebouwen die vrijdag worden opgeleverd, komen volgens het COA op korte termijn weer andere vluchtelingen. In december worden nog twee gebouwen opgeleverd. Begin volgend jaar komen er dan nog kantoren, een recreatiegebouw en een eetzaal bij. In totaal kunnen in de tijdelijke noodopvang 400 tot 500 mensen worden opgevangen. Na een jaar begint de bouw van permanente opvang op dezelfde plek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel