Sinterklaas aangekomen in Flevoland

FLEVOLAND • Za 13 november 2021 | 15:05 • Zaterdag 13 november 2021 | 15:05

Sinterklaas en zijn Pieten kwamen zaterdag aan op verschillende plaatsen in Flevoland. Zo werd de goedheilig man onder meer verwelkomd in Almere, Emmeloord, Urk en Swifterbant.

In Almere kwam de goedheilig man zaterdag met de auto aan om 14.30 uur in Almere Centrum. Daar stapte hij over op een treintje voor de Sintparade met zijn Pieten. Die route startte vanaf de Esplanade en eindigde op het Beeldhouwerpad.

De Sint heeft van burgemeester Franc Weerwind de sleutel van de stad gekregen:


Dronten
In Biddinghuizen en Swifterbant maakte de Sint een route door de dorpen. In Dronten moeten de kinderen nog even wachten tot volgende week zaterdag. Dan loopt hij om 13.00 uur en 15.00 uur door Winkelcentrum Suydersee.

Biddinghuizen:

Emmeloord
In Emmeloord is de Sint net zoals altijd met een stoomboot aan de Zuiderkade aangemeerd. Hij werd daar welkom geheten door de burgemeester en jeugdburgemeester. Hij reed op een paard door de Lange Nering naar theater 't Voorhuys. Daar werd een voorstelling gehouden voor kinderen.

Urk
Op Urk was er een Sint Defilé waarbij het publiek langs de Sint en Pieten kon lopen. Daarnaast vond er om 17.00 uur een lichtjesoptocht plaats waarbij de Sint een ronde door het dorp maakte.

Zeewolde
De kindjes in Zeewolde moeten net als in Dronten nog een week wachten. Daar gaat de Sint volgende week met een koets, getrokken door paarden, door het dorp heen. Dat is van 13.00 uur tot 15.00 uur.

Lelystad
In Lelystad ging de intocht niet door vanwege de coronamaatregelen, maar niet alleen daarom, maakte de gemeente bekend in een video:

Lelystad was wel vertegenwoordigd bij het landelijke Grote Pietenhuis. Dat was te zien in het Sinterklaasjournaal op NPO 3. Bij een defilé waar de goedheiligman in een stoel op het bordes zat, kwam Lelystad ook voorbij. De gemeente werd vertegenwoordigd door wethouder Madelon van Noort en een aantal kinderen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel