Kant-en-klare woningbouwer Startblock wint duurzaamheidsaward

NOORDOOSTPOLDER • Ma 15 november 2021 | 12:53 • Maandag 15 november 2021 | 12:53

Het Emmeloordse bedrijf Startblock heeft dit jaar de duurzaamheidsaward van gemeente Noordoostpolder gewonnen. Startblock ontwikkelt kant-en-klare woningen die rechtstreeks uit de fabriek komen. De woningen worden in zes dagen gebouwd én geplaatst.

Startblock won de award met 46 procent van de stemmen. Reden genoeg voor wethouder Anjo Simonse van gemeente Noordoostpolder om algemeen directeur Tony Mol van Startblock te feliciteren. Hij kwam naar de fabriek in Emmeloord om een beker te overhandigen.

Duurzaam en betaalbaar
Startblock wil op een duurzame manier een oplossing bieden voor de woningnood. De houten huizen zijn recyclebaar, en hebben een gemiddeld prijskaartje van 100.000 euro. De kosten van de grond komen daar nog bij. Verder bestaan de woningen uit drie lagen.

Het bedrijf heeft momenteel twee projecten lopen, waarvan één in Flevoland. Aan de Meldestraat in Emmeloord staan acht woningen van in totaal zestien die er moeten komen. Het andere project van StartBlock loopt in Ridderkerk.

Kanshebbers
Voor de duurzaamheidsaward waren naast Startblock nog twee andere projecten genomineerd. Het gaat om de blikjesinnameautomaat van supermarkt Greidanus en het met natuurlijke materialen ontworpen huis van architect Mees Wijnants.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel