Supermarkt, bouwer en architect in race voor duurzaamheidsaward

NOORDOOSTPOLDER • Di 21 september 2021 | 16:02 • Dinsdag 21 september 2021 | 16:02

De blikjesinnameautomaat van supermarkt Greidanus, de kant-en-klare-woningen van Startblock en het afstudeerproject van architect Mees Wijnants zijn genomineerd voor de Duurzaamheidsaward. Dat is de publieksprijs voor duurzame projecten in Noordoostpolder. Volgens de jury zijn de supermarkt, bouwer en architect uit Emmeloord verkozen, omdat zij hun nek uitsteken voor een duurzame wereld.

De nominaties voor de prijs zijn afkomstig van het publiek. Uit de suggesties filterde de jury de drie genomineerden. In de jury zit onder meer de winnaar van vorig jaar.

Supermarktondernemer Sybolt Greidanus uit Emmeloord werd verkozen, omdat de jury vindt dat hij zwerfafval en extra grondstoffen voorkomt door zijn blikjesinnameautomaat. Startblock is genomineerd vanwege de herbruikbare grondstoffen in de kant-en-klare-huizen en architect Mees Wijnants viel op door zijn ontwerp voor een huis met natuurlijke materialen in een buitengebied met duurzame landbouw.

Stemmen op de award kan tot en met vrijdag 1 oktober. De bokaal wordt volgende maand uitgereikt, maar vanwege corona is nog niet duidelijk hoe dat gebeurt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel