Gemeente praat nog met 150 inwoners over 'landjepik'

DRONTEN • Ma 15 november 2021 | 12:37 • Maandag 15 november 2021 | 12:37

De gemeente Dronten is nog met 150 inwoners in overleg over de gemeentegrond die ze al dan niet per ongeluk bij hun huis hebben getrokken. Het college van B en W meldt dat in ongeveer de helft van die gevallen al wordt gesproken over de verkoop van de grond. Met de overige inwoners is of wordt op korte termijn contact opgenomen.

Dronten besloot een paar jaar geleden om het oneigenlijke grondgebruik aan te pakken. Sindsdien zijn meer dan 800 inwoners aangeschreven. Ze moesten de grond teruggeven of konden die alsnog kopen. De toon die de gemeente daarbij gebruikte, zorgde voor onbegrip bij de inwoners. Ze voelden zich beschuldigd van diefstal en vonden dat de gemeente met te zware juridische middelen dreigde. De gemeenteraad trok daarop hard aan de rem.

In juni heeft Dronten vervolgens een procesbegeleider aangesteld om de communicatie te verbeteren. "We zijn gericht op het eruit komen met elkaar, en in die lijn worden de nog openstaande dossiers afgerond", schrijft het college. "We verwachten eind december 2021 in ieder geval alle bewoners van de adressen op de lijst gesproken te hebben."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel