Gemeente stort berg 'goedmaakzand': mountainbiker Roel (12) blij

LELYSTAD • Di 23 november 2021 | 21:02 • Dinsdag 23 november 2021 | 21:02

De 12-jarige Roel Daalder uit Lelystad is hartstikke blij met een grote berg zand die hij van de gemeente heeft gekregen. Hij kan daarmee een nieuwe mountainbikebaan aanleggen in een parkje langs de Lage Vaart.

Maandag was hij nog zwaar teleurgesteld, omdat een zelf aangelegd parcours door de gemeente was weggehaald. Volgens Roel werd die baan met een bulldozer platgewalst, nadat een vrouw uit de buurt had geklaagd.

Hij vertelde maandag zijn verhaal bij Omroep Flevoland en wist vervolgens niet wat hem overkwam. Het verhaal werd overgenomen door Radio 1, de NOS, Het Jeugdjournaal, Jinek en Omroep Brabant. "Dat was echt fantastisch", zegt Roel. "Ik heb heel erg veel leuke reacties gekregen." Zo is hij uitgenodigd door het mountainbikecentrum in Almere, om daar te komen rijden.

Roel is dinsdag direct met zijn oudere broer Kasper aan het werk gegaan om een grote baan te maken. Roel heeft veel plannen over wat hij allemaal met het zand kan. Hij wil een kruiwagen kopen of lenen om een deel van het zand te verplaatsen voor een grote schans.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel