Plannen voor nieuwbouw kerk Het Anker en circa 40 appartementen in het Karveel

LELYSTAD • Di 23 november 2021 | 23:27 • Dinsdag 23 november 2021 | 23:27

Kerkgemeenschap Het Anker en Ontwikkel Combinatie Karveel (ReadyforLiving en Klompenburg Bouw) zijn samen tot een plan gekomen voor de bouw van een nieuw kerkgebouw, circa veertig appartementen en een halfverdiepte parkeergarage. Het complex zou op de plek moeten komen waar het huidige kerkgebouw van Het Anker staat, aan het Karveel 33-01 in Lelystad.

De partijen hebben de gemeente Lelystad geïnformeerd over de plannen. Het huidige kerkgebouw van Het Anker is na ruim vier decennia aan vervanging toe. De kavel waarop het huidige kerkgebouw staat, biedt volgens projectontwikkelaar Karveel voldoende ruimte voor het realiseren van een gebouw van maximaal zeven woonlagen. De appartementen in het complex kunnen elk circa 95 m2 groot worden. Daarnaast zou er een halfverdiepte parkeergarage kunnen komen. Die zorgt er volgens Karveel BV voor dat het perceel een groene uitstraling behoudt.

De projectontwikkelaar ziet het plan als 'een impuls voor de buurt'. Karveel stelt dat het ontwerp de bestaande stad versterkt en dat het de doorstroming in de buurt zal bevorderen.

Kerk zou eerst bij MFA komen
Kerkgemeenschap Het Anker zou eerst onderdeel worden van een MFA, een Multi Functionele Accommodatie in de Botter. Daarin zou de nieuwbouw voor basisschool De Schakel in de Botter worden aangevuld met een grote gymzaal, kinderopvang, een consultatiebureau en ruimtes van Welzijn Lelystad voor activiteiten van wijkbewoners.

Maar de gemeenteraad van Lelystad kon zich in meerderheid niet vinden in een MFA met daarin ook een kerk. Het Anker gaf toen aan te willen nadenken over een toekomst zonder die MFA.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel