Vier systemen in de race voor aanpak evenementenfiles

FLEVOLAND • Wo 24 november 2021 | 15:43 • Woensdag 24 november 2021 | 15:43

Vier bedrijven zijn nog in de race om een systeem te ontwikkelen voor een betere verkeersdoorstroming bij grote evenementen in Flevoland. Livecrowd, Sweco, Tripservice en Vialis gaan het komende voorjaar prototypes testen rond het evenemententerrein in Biddinghuizen.

Eerder dit jaar hadden zich twintig bedrijven aangemeld voor de innovatiewedstrijd 'Smart Mobility Flevoland' van de provincie. In juli werd bekend dat er acht gegadigden waren geselecteerd. De helft daarvan mag nu een praktijktest gaan doen. Het is de bedoeling om de bereikbaarheid van evenementen als Opwekking en Lowlands bij Walibi te verbeteren. Ook de bereikbaarheid van de Floriade in Almere zou van de oplossingen kunnen profiteren.

Aan de hand van de resultaten van de vier prototypes bepaalt de provincie welke twee systemen het best voldoen. Die worden dan verder ontwikkeld en ondergaan dan een praktijktest, waarna de winnaar wordt aangewezen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel