Overvaller Colmado Kiosk moet cel in

LELYSTAD • Wo 24 november 2021 | 19:10 • Woensdag 24 november 2021 | 19:10

De rechtbank in Lelystad heeft een 19-jarige man veroordeeld tot twee jaar cel voor de overval op de Colmado Kiosk in de stad. Een half jaar van die straf is voorwaardelijk.

De man uit Amsterdam overviel de kiosk in Lelystad op 17 maart. Toen hij probeerde te vluchten mishandelde hij mensen die hem wilden tegenhouden. Hij spuugde daarna ook nog een agent in zijn gezicht.

De overvaller zit sinds maart in voorarrest en is inmiddels door verschillende deskundigen onderzocht. Hij kampt met verschillende psychische problemen en maakte op de onderzoekers een psychotische indruk.

De officier zei tijdens de zitting dat de Amsterdammer een zwaar en bewogen leven achter de rug heeft en daardoor psychisch niet in orde is. Maar dat maakt de impact die de gebeurtenissen hebben gehad op de slachtoffers wat haar betreft niet minder. Daarom werd er eerder twee jaar cel geëist.

En daar ging de rechtbank in mee. Naast de celstraf moet de Amsterdammer ook een schadevergoeding van 1863,43 euro betalen aan de kioskeigenaar. De bespuugde agent krijgt 275 euro aan smartengeld. In zijn proeftijd moet de 19-jarige zich laten behandelen bij een forensische zorginstelling. Hij mag ook geen drugs gebruiken en zal daarop worden gecontroleerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel